Lokale LHBTI werkgroep krijgt veel aanloop op Jaarmarkt Oude Pekela

Geplaatst: maandag 16 september 2019 om 21:45 | Views: 2364

PEKELA – De lokale werkgroep LHBTI Veenkoloniën-Westerwolde heeft zaterdag jl. veel aanloop gehad en indrukwekkende verhalen gehoord op hun kraam tijdens de jaarmarkt in Oude Pekela. In een heel ongedwongen sfeer werd er gesproken over homoseksualiteit en (gender)diversiteit, liefde en respect. De werkgroep probeert letterlijk een “open deur” te zijn voor mensen die zich nog opgesloten voelen (in de kast) omdat ze anders geaard of transgender zijn en een klankbord en ondersteuning nodig hebben om als “zichzelf” door ’t leven durven te gaan.

Daarom organiseert de werkgroep allerlei activiteiten in de regio. Zo staat zij op 28 september met haar kleurrijke kraam op de Boeskoolmarkt in Ter Apel. Ook opent zij samen met het lokale bestuur van Stadskanaal als start van de comingout-week een klein maar feestelijk programma. Samen met de burgemeester wordt de regenboogvlag gehesen en zal een zeer informatieve LHBTI-leestafel in de plaatselijke bibliotheek officieel in gebruik worden genomen. Als klap op de vuurpijl organiseert de werkgroep op 2 oktober een fantastisch concert van Tony Beard in Nieuwe Pekela.

Concert met Toby Beard in Nieuwe Pekela
Het concert met de Australische zangeres Toby Beard wordt een belangrijk hoogtepunt voor de werkgroep. Het begint om 21.00 uur, maar de zaal is al open om 20.00 uur. Voorafgaand, maar ook na het concert zal er voldoende ruimte zijn tot een openhartig gesprek met een lid van de werkgroep. Ook is er een informatiestand aanwezig.

Om uit de kosten te komen, moet de werkgroep hier een kleine bijdrage voor vragen. In de voorverkoop kosten de kaarten 11 euro, bij de ingang 15 euro. De kaarten zijn te koop op De website http://www.lhbtiveenkolonienwesterwolde.nl/

Namens de werkgroep Miriam Kuppers en Thea de Boer.
Ook te vinden op Facebook

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *